Primer poteka javne dražbe

23.11.2017
Predstavljamo vam nekaj ključnih informacij in opišemo običajni potek javne dražbe.
Če še niste imeli možnosti sodelovati na javni dražbi, ta vas pa zelo zanima in bi želeli vedeti več, vam predstavljamo nekaj ključnih informacij, kako običajno poteka javna dražba.

Če je vašo pozornost pritegnil kateri od predmetov dražbe, recimo stanovanje ali katera druga nepremičnina, je dobro, da najprej preverite aktualnost dražbe. Če ste ugotovili, da je dražba še aktualna, je čas, da vzpostavite stik s prodajalcem in se tudi dogovorite za ogled, saj se boste le tako prepričali o tem, da je predmet dražbe za vas še zanimiv.

Ko ste se po morebitnem ogledu prepričali, da se želite dražbe udeležiti, je potrebno vplačati varščino, ki je običajno 10 odstotkov ocenjene vrednosti predmeta dražbe. Za varščino vam ni potrebno skrbeti, saj se v primeru zmage na dražbi šteje v kupnino, v nasprotnem primeru oziroma, če je na dražbi zmagal nekdo drug, se vam ta v celoti povrne.

Zadnji korak je prav udeležba na dražbi in ta je običajno v živo. Dražba se začne tako, da se draži z začetno izklicno ceno in se ta viša za znesek, katerega določi prodajalec. Če imate srečo in ste edini ponudnik na dražbi, pa lahko predmet kupite po izklicni ceni.

Preprosto, kajne?
Arhiv novic >
Novice
23.11.2017
Koliko spletnih strani morate obiskati, da bi našli vse informacije, katere iščete v zvezi z nepremičninami in dražbami? Zamudno, kajne?
23.11.2017
Vsak od nas se zaveda dejstva, kako pomembno je imeti lastno streho nad glavo. Zavedamo pa se tudi, da to ni vedno tako enostavno in, da so cene nepremičnin dokaj visoke, zaradi česar iščemo alternative in ugodnejše rešitve. Vsekakor je dandanes ena od najboljših možnosti nakup nepremičnine na dražbi.
23.11.2017
Predstavljamo vam nekaj ključnih informacij in opišemo običajni potek javne dražbe.
14.09.2017
Na strani nepremičnine365.com ažurno spremljamo vse aktualne ali preklicane dražbe. 
E-mail je bil uspešno dodan.
Prijavi se na e-novice
Ne zamudite nobene dražbe in bodite obveščeni o novih dražbah na vaš E-naslov!