Prodajate nepremičnino? Želite si ruskega kupca

09.10.2017
Povprečno stanovanje za bogatega Rusa ne bo dovolj, oni iščejo nekaj posebnega.
Ruski kupci nepremičnin so zmagoslavni pohod pred nekaj let začeli ob obali Črne gore, zato je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bodo odkrili Slovenijo. In ni minilo prav dolgo, ko so ugotovili, da so nepremičnine v Sloveniji finančno ugodne in veliko bolj donosne kot v sosednjih državah.

Ker Rusi večinoma kupujejo nepremičnine kot poslovno investicijo, je donosnost na prvem mestu. A niso zaželeni zaradi tega – Rusi so znani po tem, da kupujejo na gotovino, poleg tega pa so vedno pripravljeni plačati več kot povprečen Slovenec.

Zamenjali so Britance

Se še spomnite, kako so bile slovenske nepremičnine, zlasti tiste v Prekmurju, po volji Britancem, ki so bili takrat najbolj zaželeni kupci v Sloveniji? Podobno je zdaj z Rusi, ki jim Slovenija običajno predstavlja odskočno desko za vstop v Evropsko unijo. To so običajno dobro situirani Moskovčani, večinoma podjetniki, ki izhajajo iz srednjega in višjega družbenega razreda, seveda z dobrim finančnim zaledjem.

Druga plat kupovanja nepremičnin je predvsem praktičnost

Rusi in tujci na splošno so običajno očarani nad Slovenijo, ki je zaradi svoje majhnosti izjemno praktična: zjutraj na morju, popoldne v gorah. To je luksuz, ki si ga v Rusiji ne moreš privoščit, niti če imaš zasebno letalo.

A za petičneže ni primerna vsaka nepremičnina

Povprečno stanovanje za bogatega Rusa ne bo dovolj, oni iščejo nekaj posebnega: bližina priljubljenih lokacij, luksuzno stanovanje v središču mesta, razkošen razgled,  v višini od 200. 000 do 500.000 € je za njih najboljša ponudba.

Ker je to trenutno najbolj vroč posel na nepremičninskem trgu, obstajajo posredniki in agencije, ki se ukvarjajo samo s prodajo nepremičnin Rusom in Ukrajincem, ki so jim tik za petami. Če menite, da bi vaša nepremičnina bila zanimiva za bogate Ruse, pa naj vas ob tem opomnimo, da so to kupci, ki potrebujejo čas in veliko mero pozornosti, zato se lahko prodaja zavleče tudi na nekaj mesecev. Dobra plat tega pa je gotovo plačilo v gotovini!
Arhiv novic >
Novice
23.11.2017
Koliko spletnih strani morate obiskati, da bi našli vse informacije, katere iščete v zvezi z nepremičninami in dražbami? Zamudno, kajne?
23.11.2017
Vsak od nas se zaveda dejstva, kako pomembno je imeti lastno streho nad glavo. Zavedamo pa se tudi, da to ni vedno tako enostavno in, da so cene nepremičnin dokaj visoke, zaradi česar iščemo alternative in ugodnejše rešitve. Vsekakor je dandanes ena od najboljših možnosti nakup nepremičnine na dražbi.
23.11.2017
Predstavljamo vam nekaj ključnih informacij in opišemo običajni potek javne dražbe.
14.09.2017
Na strani nepremičnine365.com ažurno spremljamo vse aktualne ali preklicane dražbe. 
E-mail je bil uspešno dodan.
Prijavi se na e-novice
Ne zamudite nobene dražbe in bodite obveščeni o novih dražbah na vaš E-naslov!