Nepremičnine v Sloveniji – kakšno je realno stanje?

09.10.2017
Kot kaže, nepremičninski balon v Sloveniji še nekaj časa ne bo počil.
Kot kaže, nepremičninski balon v Sloveniji še nekaj časa ne bo počil. Na eni strani imamo veliko praznih (in na novo zgrajenih stanovanj), na drugi strani ogromno število ljudi brez lastne strehe nad glavo, saj si nakupa stanovanja ne morejo privoščiti zaradi (pre)visokih cen na kvadratni meter.

Nekje vmes so redki srečneži, ki so pravočasno vzeli kredit, zagrabili priložnost in se v zadnjem trenutku usedli na vlak. Kakorkoli obrnemo, nakup nepremičnine se zdaj splača bolj kot kadarkoli prej, saj je v povprečju cena kreditnega obroka enaka ceni mesečne najemnine – in jasno je, da je na dolgi rok odplačevanje stanovanjskega kredita bolj pametna poteza od plačevanja najemnine.

Nakup nepremičnine brez bančnega posojila je praktično nemogoč

Poleg tega je velikokrat tako, da morajo na pomoč priskočiti starši, saj so ob povprečnih plačah in brez večjih finančnih prihrankov krediti tako smešno nizki, da si lahko kvečjemu privoščite manjše stanovanje v še manjšem kraju. A kaj ko bi večina živela v prestolnici ali vsaj v njeni neposredni bližini, saj je možnosti za zaposlitev in aktivno preživljanje prostega časa neprimerno več. Zaradi vse večjega poseljevanja mest okoli Ljubljane, je cena nepremičnin skokovito porasla tudi tam, kjer so bila včasih stanovanja dosegljiva vsaj v povprečju.

Pogoji za pridobitev bančnega posojila za stanovanjski kredit so jasni: služba za nedoločen čas z dobrim finančnim prilivom, saj je od njega odvisna višina kreditnega zneska. Zaradi različnih bančnih ponudnikov so tudi pogoji odplačevanja stanovanjskih kreditov različni, a se zaradi velike konkurence vsi med seboj trudijo, da bi bili najboljši in najbolj ugodni.

Najlažja pot, da pridete do nepremičnine je ta, da jo podedujete. A ker se večini ta želja ne bo uresničila še v tem življenju, je najbolje, da se čim prej pozanimate o kreditnih možnostih, ki pridejo v pošev za vas.
Arhiv novic >
Novice
23.11.2017
Koliko spletnih strani morate obiskati, da bi našli vse informacije, katere iščete v zvezi z nepremičninami in dražbami? Zamudno, kajne?
23.11.2017
Vsak od nas se zaveda dejstva, kako pomembno je imeti lastno streho nad glavo. Zavedamo pa se tudi, da to ni vedno tako enostavno in, da so cene nepremičnin dokaj visoke, zaradi česar iščemo alternative in ugodnejše rešitve. Vsekakor je dandanes ena od najboljših možnosti nakup nepremičnine na dražbi.
23.11.2017
Predstavljamo vam nekaj ključnih informacij in opišemo običajni potek javne dražbe.
14.09.2017
Na strani nepremičnine365.com ažurno spremljamo vse aktualne ali preklicane dražbe. 
E-mail je bil uspešno dodan.
Prijavi se na e-novice
Ne zamudite nobene dražbe in bodite obveščeni o novih dražbah na vaš E-naslov!