Kako uspešno in čim prej prodati nepremičnino?

09.10.2017
Tisti, ki imajo težave s prodajo nepremičnine, se običajno uštejejo prav pri kateri izmed opisanih točk.
Recesija se najbolj pozna na nepremičninskem trgu, kjer se lahko prodaja stanovanja zavleče tudi na leto ali več. Zato se večina sprašuje, kako uspešno in v doglednem času prodati nepremičnino? Ponujamo vam nekaj nasvetov iz prakse!

Ceno nepremične naj določi cenilec

Prodaja večine nepremičnin se zavleče zato, ker se v začetku postavi previsoka cena. Jasno je, da sami težko postavimo objektivno ceno, ker nas na stanovanje vežejo spomini, ki pa za bodočega kupca žal nimajo vrednosti. Prepustite odločitev o ceni nepremičnine cenilcu, ki bo postavil objektivno ceno.

Najemite nepremičninskega posrednika

Nehajte verjeti v to, da vse zmorete sami, ker vam ne bo uspelo. Nepremičninski posredniki si bodo vzeli določen odstotek provizije, ampak bo prodaja izvedena strokovno, uspešno in v doglednem času.  Nepremičninskega posrednika izberite po priporočilih prijateljev in znancev, ker niso vsi enako dobri. Boljšega kot boste izbrali, bolj uspešna bo prodaja.

Pred ogledi uredite stanovanje

Pri tem ne mislim samo na to,da mora bit stanovanje urejeno kot iz škatlice, ko pridejo bodoči kupci na ogled.; uredite kozmetične popravke,  prebelite stanovanje, počistite šipe in pospravite vse kable na svoje mesto. Stanovanje, ki ga prodajate, mora na koncu delovati kot iz kataloga.

Pri tem seveda ne pozabite na pravilno svetlobo, ta dela čudeže!

Tisti, ki imajo težave s prodajo nepremičnine, se običajno uštejejo prav pri kateri izmed zgornjih točk: mogoče menijo, da zmorejo vse sami, ali pa zato, ker se jim podoba stanovanja ne zdi sporna, češ da si ga bo bodoči kupec že uredil po svoje. To je že res, ampak ne pozabite, da kupujemo z očmi, poleg tega pa zaupajte ljudem, ki imajo izkušnje s prodajanjem nepremičnin – oni so zato usposobljeni, vi pa ne. Ker so večinoma plačani preko provizije od prodanih stanovanj, se bodo pri prodaji še posebej potrudili, zato je to  win-win situacija.
Arhiv novic >
Novice
23.11.2017
Koliko spletnih strani morate obiskati, da bi našli vse informacije, katere iščete v zvezi z nepremičninami in dražbami? Zamudno, kajne?
23.11.2017
Vsak od nas se zaveda dejstva, kako pomembno je imeti lastno streho nad glavo. Zavedamo pa se tudi, da to ni vedno tako enostavno in, da so cene nepremičnin dokaj visoke, zaradi česar iščemo alternative in ugodnejše rešitve. Vsekakor je dandanes ena od najboljših možnosti nakup nepremičnine na dražbi.
23.11.2017
Predstavljamo vam nekaj ključnih informacij in opišemo običajni potek javne dražbe.
14.09.2017
Na strani nepremičnine365.com ažurno spremljamo vse aktualne ali preklicane dražbe. 
E-mail je bil uspešno dodan.
Prijavi se na e-novice
Ne zamudite nobene dražbe in bodite obveščeni o novih dražbah na vaš E-naslov!